- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Žervé průměr | 50 |
Rajčata sušená | 40 |
Pohanka (v suchém stavu) | 90 |
Dochucovadla:
bazalka (cca 10 g), hmotnost hotového pokrmu 360 g
Energetická hodnota celkem: 2103 kJ
Bílkoviny (g): 20,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 74,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 526 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou zhruba v poměru 1 díl pohanky:1,5 vody (pro lepší chuť ji můžeme zalít vroucím vývarem), necháme pod pokličkou cca 20 minut nabobtnat. Hotovou pohanku necháme vychladnout, přidáme sušená rajčata, čerstvou bazalku a Floru a rozmixujeme dohladka. Dle potřeby dochutíme, ale vzhledem k výrazným chutím ingrediencí to ani není potřeba. Podáváme s celozrnným pečivem a dle chuti dozdobíme čerstvými rajčátky a bazalkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.